محصول نهایی قهوهای که در یک کشور، منطقه یا مزرعه خاص کشت شده است. این قهوه طعم و عطر منحصر به فرد خود را دارد و با قهوهای از عطر و طعم مختلف ترکیب نشده. عواملی چون خاک، آبوهوا و نور خورشید و بسیاری عوامل دیگر بر طعم قهوه تأثیر میگذارند. مشخص بودن محل رشد قهوه نشان از توجه به کیفیت بالاتر آن دارد. قهوههای تک خاستگاه به دلیل قابل ردیابی بودن منشأ آنها، محبوبیت بسیاری در میان طرفداران قهوه دارند.
مشخصات قهوه تک خاستگاه
- کشور یا منطقه: قهوه تکخاستگاه در کشور یا منطقه خاصی کشت میشود. پس باید محل دقیق رشد و برداشت آن مشخص باشد مانند قهوه کلمبیا، برزیل و … این قهوهها ممکن است از نظر زیرگونه یا مراحل و روشهای فرآوری دارای تعدد مختلف باشند.
- تک مزرعه: قهوهای که از یک مزرعه به صورت مجزا برداشت میشود و بدون اینکه با قهوه سایر مزارع ترکیب شود و محصول یک دستتر و به تبع با قیمت بیشتر در بازار فروخته میشود. اما ممکن است همچنان از نظر زیرگونه، روش فرآوری و سایز دانه دارای اختلافهایی باشند.
- تک زیرگونهای: محصول نهایی درین روش به صورت مقدار کمتر اما یکدستی در زیرگونه و در نتیجه طعم و عطر یکسان است و طبیعتا قیمت نهایی بالاتری شامل میشود.
- میکرولات: قهوهای که از بخش کوچکی از یک مزرعه برداشت میشود جزئی از این دسته است. این نوع قهوه در مقیاسهای کم تولید شده و بنابراین کیفیتی فوقالعاده و قیمتی بالا دارند. نانولات بسیار شبیه به میکرولات اما در ابعادی کوچکتر از آن تولید میشود. و اکثرا این گونه قهوهها را با روشهای خاصتری فرآوری میکنند.
بهترین قهوه تک خاستگاه
به طور واضح نمیتوان گفت قهوه تکخاستگاه بهتر است یا قهوههای ترکیبی چرا که قهوه با کیفیت ممکن است از هر منطقهای کشت شده باشد و به هر دو صورت تک خاستگاه یا ترکیبی عرضه شود. مشخص بودن منشأ دقیق قهوه تکخاستگاه جهت ردیابی آن به بهبود پایداری و تجارت عادلانه کمک میکند. هیچ معیار و مقیاس معتبری برای مشخصات طعم بهترین قهوه تک خاستگاه وجود ندارد و تشخیص آن بر اساس علاقه و سلیقه شخصی است.
اگر از آن دسته افرادی هستید که قهوه خود را با شتاب و به همراه مقدار زیادی شیر، شکر و سایر افزودنیها مینوشید احتمالاً قهوههای ترکیبی برای شما مناسبتر است، اما اگر ترجیح میدهید بنشینید و زمانی را به لذت بردن از طعم عطر خاص و منحصر به فرد موجود در قهوه اختصاص دهید، مطمئناً قهوه تک خاستگاه را بیشتر خواهید پسندید.برای تجربهای متفاوت قهوه تک خاستگاه آلبا کلمبیا از زیرگونه بوربون زرد با روش فرآوری انروبیک را پیشنهاد میکنیم.
قهوههای تک خاستگاه با بهترین کیفیت
قهوههای تک خاستگاه به دلیل نظارتهای سختگیرانه از کیفیت بالاتری برخوردارند و قابل قیاس با قهوههای کم کیفیت نیستند. نوشیدن قهوه تک خاستگاه اخلاقی است چون با این کار میتوان از تولیدکنندگان مزارع کوچک حمایت کرد و این امکان را به مشتریان داد که با منطقه و فرهنگی که قهوه آنها در آن تولید شده آشنا شوند. اگر از دوست داران قهوه خالص و خام هستید فرصت چشیدن طعم این قهوههای بی نظیر را از دست ندهید.