قهوه از یک خانواده به اسم Rubiaceae و از سرده coffea آمده که به حدود بیش از 120 نوع گونه تقسیم میشود، از عمده گونههایی که با آنها آشنایی داریم: عربیکا، لیبریکا و روبوستا و … هستند. قهوه عربیکا اولین گونه کشف شده و از محبوب ترین آنهاست. در صورتی که قصد خرید این نوع قهوه را دارید پیشنهاد میشود تا یک آشنایی با قهوه عربیکا داشته باشید.
قهوه عربیکا؛ خالص ترین قهوه دنیا
عربیکا به عنوان خالصترین قهوه موجود در دنیا و کاملترین نژاد شمرده میشود. با مطالعه تاریخچه انواع قهوه متوجه میشوید که قهوه عربیکا اولین گونه از گیاه قهوه بوده که در جنوب غربی عربستان از ۱۰۰۰ سال پیش، کاشته میشده است. همچنین عربیکا اولین گیاه قهوهای بود که در جهان کشت شد. گیاه عربیکا بیشتر در ارتفاعات رشد کرده که تا ۷ سال رویش آن طول میکشد.
قهوه عربیکا چه طعمی دارد؟
طعم قهوه در آشنایی با قهوه عربیکا برای افراد بسیار مهم شمرده میشود. باید بدانید که این نوع قهوه طیف طعمی گستردهای دارد. قهوه عربیکا به طور طبیعی معطر با طیف وسیعی از اسیدیته (بسته به منشاء آن) و طعم ظریف است. میتوان گفت که این نوع قهوه سمفونی طعمها است؛ در یک فنجان قهوه عربیکا میتوانید انواع طعمهای میوهای، شکلاتی، گیاهی، آجیلی، کاراملی را حس کنید؛ به همین دلیل
طرفداران قهوه، اغلب نوشیدن قهوه عربیکا را ترجیح میدهند.
ویژگی های دانه عربیکا
انواع مختلف قهوه خصوصیاتی دارند که آنها را از سایر قهوهها متمایز میکند؛ قهوه عربیکا هم به دلیل داشتن ویژگیهای خاصی که دارد طرفداران بسیاری دارد:
- طعم و عطر بی نظیر و عالی
- اسیدیته بیشتر در مقایسه با سایر قهوهها
- کافئین پایینتر (میزان کافئین موجود در این دانهها بین ۸/. الی ۱٫۴ است)
- بیضی شکل بودن دانههای عربیکا
- وجود قند و چربی بیشتر نسبت به دانههای روبوستا
- قیمت بالا در مقایسه با سایر انواع قهوهها
تنوعهای مختلف دانههای قهوه عربیکا
شما در آشنایی با قهوه عربیکا باید بدانید ک دانههای عربیکا تنوع بالایی دارند و انواع مختلف آن در کشورهای مختلف کشت میشوند؛ البته بعضی از زیرگونههای این نوع قهوه تنها در ناحیه خاصی رشد میکنند.
جالب است بدانید که دلیل اسمگذاری تنوعها، مناطقی است که قهوه به آنجا سفر کرده و در آنجا رشد و طبق خصوصیات و ویژگیهای آن منطقه تغییر کرده است.
بوربن
بوربن یکی از زیرگونههای مشهور دانه عربیکا به شمار میآید. این نوع قهوه عربیکا طعمهای شیرین شکلاتی و میوهای دارد. جالب است بدانید که بیشتر گونههای عربیکا با پیوند زدن بوربن پرورش پیدا کردهاند.
تیپیکا
تیپیکا یکی دیگر از زیرگونههای مهم عربیکا به حساب میآید که به دلیل تمیز بودن و طعم شیرینی که دارد، بسیار محبوب و مشهور است. این نوع قهوه عربیکا در کل جهان کشت میشود که میتوان آن را به سایر زیرگونههای عربیکا پیوند زد و زیرگونه جدیدی تشکیل داد.
کاتورا
نوع دیگری از قهوه عربیکا کاتورا بوده که طعم سبکی دارد. کاتورا زیرگونهای دورگه و از بوربن است که در اوایل ۱۹۰۰ در برزیل پیدا شد. ولی امروزه این نوع قهوه در ارتفاعات آمریکای مرکزی بهتر رشد میکند.
گِشا
گِشا اولین بار در شهر گشا در اتیوپی پیدا و کشت آن در پاناما مشهور شد. این نوع قهوه عربیکا طعم میوههای استوایی، یاسمن و گیاه پیچ امینالدوله را میدهد. قهوه گشا یا گِیشا جزو گرانترین قهوههای جهان
است. گشا در ارتفاعات آمریکای مرکزی و در مناطق استوایی بهخوبی پرورش پیدا میکند.
قهوه عربیکا بنوشیم
قهوه عربیکا پرطرفدارترین نوع قهوه در بین سایر گونهها و انواع قهوه در جهان محسوب میشود. سهم تولید قهوه عربیکا از کل قهوه تولیدی در جهان چیزی حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد است.
باید بدانید که مصرف مجاز این نوع قهوه در طول روز نقش پررنگی در پیشگیری از بیماریهای مهمی مانند سکته مغزی، زوال عقل، پارکینسون، سرطان و دیابت نوع ۲ دارد. مقدار مجاز مصرف قهوه عربیکا در طول روز ۳۰۰ میلیگرم (معادل ۳ فنجان قهوه) است.
اگر مطالعه این مقاله برای شما لذت بخش بوده است مقاله ” قهوه تک خواستگاه” را به شما پیشنهاد میکنیم.