در زبان هندی، ماسالا در لغت به معنی ادویه است. وقتی صحبت از چای ماسالا میشود، منظورمان چای تهیه شده با ادویههای معطر است. چای ماسالا به علت استفاده از ادویههای مختلف، از آن دسته نوشیدنیهای خوشطعم و پرخاصیتی است که میتواند خستگی یک روز کاری پراسترس را از بدن ما بیرون کند. در ادامه به طرز تهیه چای ماسالا و تاریخ آن آشنا خواهید شد.
ترکیبات اصلی این چای هندی شامل ادویههای مانند زنجبیل، میخک، رازیانه، هل، چای سیاه، دارچین، جوز هندی، فلفل و … است که هر کدام میتوانند طعمی اثرگذار خلق کنند. این چای قدمتی طولانی در هندوستان دارد و نوشیدنی مورد علاقه آنها است.
تاریخچه چای ماسالا:
چای ماسالا در ابتدا به عنوان دارویی برای درمان بیماریها مورد استفاده قرار میگرفت و در آن هیچگونه برگ چای استفاده نمیشد در نتیجه فاقد تئین( مادهای شبیه به کافئین که در انواع چای وجود دارد ) بود. اما چای ماسالای که امروزه مینوشیم دارای میزانی تئین است.
شاید برای شما جالب باشد که بدانید، مصرف چای در سراسر کشور هند نسبتاً کم بود و عمده صادرات کشور هند چای و ادویهجات بود، این امر باعث شد انجمن چای هند سعی در رواج چای به عنوان یک نوشیدنی کند. در نتیجه این تلاش، انجمن کارخانههای نساجی و معادن را تشویق کرد در زمانی که کارگران در حال استراحت هستند چای را به آنها معرفی کنند برگهای چای سیاه در سال ۱۸۳۵ میلادی، توسط انگلیسیها وارد ترکیبات چای ماسالا شد. در پی این اتفاق، چای ماسالا توسط انجمن چای هند، که در آن زمان توسط انگلیسیها اداره میشد، در سراسر هند تبلیغ شد.
در اوایل دهه ۱۹۰۰ میلادی، شیر به عنوان ماده دیگری به چای ماسالا اضافه شد. مورخان اتفاق نظر دارند که اضافه شدن شیر به چای ماسالا پیشرفت نسبتاً جدیدی در این نوشیدنی بوجود آورد. مسافران و بازرگانان در ایالتهای مانند بنگال و گجرات هند از گذشته به انواع ادویههای با کیفیت و شیر عالی دسترسی داشتند. آنها برای بهبود طعم شیر به آن ادویههای را اضافه میکردند. در همان زمان، انجمن چای هند با شور و اشتیاق در حال ترویج مصرف چای در سراسر هند بود و به دلیل اینکه برگ چای گران شده بود، فروشندگان شروع به استفاده از باقیمانده برگهای چای مصرف شده کردند و آنها را با شیر، شکر و ادویه جات ترکیب کردند تا طعم عمیقتر و قویتری را با هزینه کمتری بدست بیاورند.
با گذشت زمان، چای ماسالا در هند توانست محبوبیت بالایی به دست آورد و در سراسر کشور (صاحبان فروشگاههای چای) در ایستگاههای راه آهن شروع برای تبلیغ بیشتر در بین مسافران و بازرگانان شروع به تولید این نوشیدنی کردند و آنها را به مسافران و سایر مشتریان عبوری میفروختند. هر ایستگاه چندین محل فروش چای ماسالا داشت که به مسافرانی که از سفرهای طولانی خود خسته شده بودند چای ماسالا عرضه می کردند، این امر باعث افزایش محبوبیت این نوشیدنی در دیگر کشورها شد. این چای با ادویههای معطر مختلفی دم میشود که هرکدام از آنها دارای فواید بیشماری برای سلامتی است. برخی از ادویههای رایج مورد استفاده در چای ماسالا زنجبیل، هل، دارچین، میخک و فلفل سیاه است. هر کدام از این ادویهها ارزش غذایی بالایی داشته و تاثیر به سزایی در درمان بیماریهای گوارشی دارند
طرز تهیه چای ماسالا هندی با شیر
ادویههای هل سبز، چوب دارچین و میخک، پایه ثابت همه انواع چای ماسالا هستند. در کنار این ادویهها، میتوانید از دانه فلفل سیاه، زنجبیل، جوز هندی، بذر رازیانه و انیسون ستارهای هم در تهیه چای ماسالا استفاده کنید که میزان و نوع ادویهای که با چای خود ترکیب میکنید، بستگی زیادی به ذائقه شما دارد. ما در این مقاله یک چای ماسالای خوشطعم و مناسب ذائقه ایرانی را به شما آموزش خواهیم داد که در ترکیب آن میتوانید از شیر استفاده کنید.
طرز تهیه چای ماسالا با شیر
برای ترکیب بهتر ادویهها، همهای آنها در یک هاون نیمکوب میشوند تا کامل در کنار هم پودر شوندو عطر آنها خارج شود. میتوان برای داشتن عطر و طعم قویتر ادویهها قبل از ریختن آب، به مدت یک تا دو دقیقه ادویهها را روی حرارت متوسط برشته کرد. بهقدری که بوی آنها بلند شود.
سپس روی آنها آب ریخت و اجازه داد آب به جوش آید. برای طعم و عطر بهتر، بعد از به جوش آمدن آب، چای سیاه را به آن اضافه و مخلوط کرد و تا مدت ده دقیقه روی حرارت ملایم باشد. در این مرحله میتوان شکر را هم به مواد اضافه کرد. بعد از ده دقیقه، نوبت بهاضافه کردن شیر میرسد.
پس از اضافه کردن شیر باید دقت داشت تا از به جوش آمدن آن جلوگیری کرد زیرا خواص شیر در نقطه جوش از بین میرد همینطور در طی تمام مراحل همواره باید نوشیدنی را هم زد تا پروتئین شیر تهنشین نشود و نسوزد.
پس از دم کشیدن و داغ شدن میتوان از چایصافکن، صافی یا فیلتر استفاده کرد تا از عبور ذرات ریز به داخل فنجان جلوگیری کرد.
برای تجربه یک چای ماسالا خوشطعم به شما ترکیب آماده چای تبلا آلبا را پیشنهاد میکنیم، در این محصول سعی بر ایجاد تعادلی بین ترکیبات ادویهای، شیرینی و تندی شده است تا در کنار حفظ اصالت این نوشیدنی، طعمی لذیذ را در هر جرعه تجربه کنید. در این محصول از ترکیبات ادویهای طبیعی، بدون هیچگونه افزودنی استفاده شده است.