نوشیدنیهای بر پایه اسپرسو، چه کم باشند چه زیاد، چه همراه شیر باشند چه سیاه، بدون شک زیرمجموعهای از یک عنصر اصلی هستند اسپرسو.
تعریفات زیادی را میتوان برای اسپرسو به کار برد اما دقیقا چه چیزی اسپرسو را به اسپرسو تبدیل میکند؟ برخی تعاریف کاملا تخصصی و برخی کلی هستند.
اما به صورت کلی میتوان گفت که اسپرسو نوشیدنی کوچک و قوی است که از قهوه ریز آسیاب با آب با فشار و دمای بالا گرفته شده. در ادامه اضافه کنیم که اسپرسو حتما باید crema داشته باشد. این نوشیدنی حتما باید نسبت مشخص 1:2 را برای عصاره گیری داشته باشد.
این کلمه معنی شده از لغت ایتالیای restricted است و ایده آن نوشیدنی کوچکتر و قوی تر از اسپرسو است. روش درست کردن ریسترتو استفاده از مقدار آب کمتر برای دم آوری از حجم مشخص قهوه ای است که برای مثال در اسپرسو استفاده شده. میتوان حتی از قهوه ریز آسیاب تری به نسبت اسپرسو استفاده کرد تا تمامی املاح و عطر های فرار را به صورت کامل استخراج کنیم.
اسپرسو لانگو و یا long روش عصارهگیری است که در صنعت قهوه تخصصی قابل قبول نیست. در این روش ما ۲ الی ۳ برابر وزن قهوه خود از آن آب رد میکنیم تا نوشیدنی بیشتری داشته باشیم. این روش معمولا غلظت بسیار پایینی دارد و مزه تلخی با طعم یادهای خاکستر و چوب بسیار شدت پیدا میکند.اما این روش برای قهوه های روشن برشت نتیجه بسیار متفاوتی دارد، پیچیدگی طعمی و بالانس نوشیدنی را به شدت افزایش میدهد.
اگر در زمان تنظیم کردن اسپرسو با اسیدیته با شدت بالایی مواجه شدید با استفاده از این رسپی و گذراندن آب بیشتر از مقدار سابه قهوه مشخص شما میتوانید که اسپرسویی با هارمونی بالا داشته باشید.
این نوشیدنی بر اساس ایده لکهدار کردن و نشانهگذاری توسط فوم شیر نامگذاری شده. در ایتالیا زمانی که در ساعات شلوغی کار سفارشات زیادی باریستا را درگیر کرده باریستا با نشانه گذاری با فوم شیر اسپرسویی که باید مقداری شیر هم به آن اضافه میشد را مشخص میکرد.
در گذر زمان این نوشیدنی برای مشتریهایی که به دنبال یک اسپرسو با غلظت پایینتر و شیرینی بیشتر بودند پر طرفدار شد.
این نوشیدنی در شهر ونیز و در قرن ۱۹ میلادی خلق شده و در ابتدا با نام kapuziner شناخته می شده است. این نوشیدنی ترکیب از یک اسپرسو با شیر و یا خامه رقیق شده است که یک لایه کرم مانند روی فنجان شکل میبندد و همانند کلاه capuchin monk های آن دهه ایتالیاست. و دلیل نامگذاری هم به همین علت است.
کاپوچینو یک روش و اصول ترکیب شیر قهوه است که در تمامی دنیا از این اصول استفاده میشود، ترکیب قانون یک سوم. ایده و روش ساده است تمامی ترکیب یک سوم دیگری است، یک سوم شیر یک سوم فوم شیر و یک سوم هم قهوه.
یک رسمی در ایتالیا وجود دارد که گفته میشود صبح خود را با کاپوچ
ینو شروع کن و کل روز را با اسپرسو بگذرون.
یکی دیگر از نوشیدنیهای بر پایه اسپرسو کافه لاته است، این نوشیدنی مخصوص ایتالیا نیست، زمانی که اسپرسو در کل دنیا قدم گذاشت بسیار قوی و تلخ بود و تجربه دوستداشتنی را رقم نمی زد. این تلخی به برخی اجازه نمیداد تا از قهوه آنگونه که باید لذت ببرند به همین دلیل قهوه خود را با مقدار زیادی شیر گرم ترکیب کردند تا بتوانند از نوشیدن قهوه لذت کافی را ببرند. به طور کلی حجم بیشتر این نوشیدنی را شیر گرم تشکیل داده تا قهوه و فوم شیر. به این نکته باید توجه کنید که حتما در کشور ایتالیا باید برای سفارش دادن این نوشیدنی به طور کامل نام ببرید و کافه لاته بگویید و فقط گفتن لاته یعنی یک لیوان شیر گرم.
قهوه آمریکانو یکی از قهوههای پرطرفدار در جهان است که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. آمریکانو همان اسپرسو است که با آب جوش تلخی قهوه را تاحدی کم میکند و از غلظت آن میکاهد. و طعم ملایمتری نسبت به اسپرسو دارد.
قهوه آمریکانو، توسط سربازان ارتش آمریکا سالها پیش و در طول جنگ جهانی دوم استفاده شد. سربازان آمریکایی به دنبال قهوهای از نظر طعمی ملایمتر و از نظر غلظت رقیقتر نسبت به قهوهای که اروپاییان مینوشیدند بودند، بنابراین آنها به اسپرسوی خود آب جوش اضافه کنند. به همین دلیل نام قهوه آمریکانو را از قدیم تا به حال روی آن گذاشتهاند
در این مقاله به نوشیدنیهای بر پایه اسپرسو پرداختیم، اگر از مطالعه این مقاله لذت بردید مقالهای “ دم کردن قهوه با “v60“ را به شما پیشنهاد میکنیم.